HTML

Ingatlan Tippek

Ingatlan eladás, vásárlás előtt áll? Íme néhány tipp, hogy sikeresebb legyen az üzlete!

Szavazás

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2008.07.22. 10:58 advanced

Szezonális érdeSzezonális érdeklődés.

Sokaknak éppen a nyaralás közben, a vízpart mellett jut eszükbe, hogy milyen jó lenne egy saját nyaralót vásárolni. Ilyenkor megnő a vízparti ingatlanok iránti kereslet, ami egyben azt is jelenti, hogy könnyebben és jobb áron válhatunk meg tavasszal, nyáron a vízparti ingatlanunktól, mint a téli időszakban.

Hazánkban továbbra is az első helyen szerepel a Balaton környéki nyaralók, de nagy érdeklődés mutatkozik a Velencei tavi ingatlanok iránt.
A balatoni hirdetések között böngészve találhatunk akár néhány millió forintért is lakást, apartmant, de a felső határ a csillagos ég.

Magyarország a gyógyfürdők hazája, így nem csak a tavak környékén nő ilyenkor a kereslet, hanem a nagyobb fürdővárosokban is.
Sokan azonban csak az érdeklődés szintjén maradnak, tehát mindenki gondolja meg, hogy az évenkénti egy-két üdülés, szállásfoglalás helyett inkább saját nyaraló vásárlása mellett dönt, ahova azonban bármikor lemehet.
 

Szólj hozzá!

Címkék: balaton ingatlan vásárlás nyár eladás velencei tó nyaraló


2008.07.21. 22:29 advanced

Néhány hasznos tipp az ingatlan eladásához.

Manapság túlkínálat van az ingatlanpiacon, azaz több lakást, házat kínálnak eladásra, mint amekkora a vásárolni szándékozók tábora. Ez azonban nem azt jelenti, hogy lehetetlen vagy éppen nagyon nehéz lenne eladni az ingatlanunkat.

Természetesen nem kell feláron kínálni az ingatlanunkat, ahhoz, hogy maximum néhány héten belül sikeres üzletet kössünk. Persze nagyon sok, összetett dolog szerepet játszik egy ingatlan eladásakor, azonban van jó pár hasznos tipp, amellyel elősegíthetjük az ingatlanunk eladását.

Először is a vevők szemszögéből közelítsük meg az eladásra szánt ingatlanunkat, így ha még nem tettük meg, akkor először végezzünk egy alapos takarítást.
A vevők szemszögéből nagyon sokat számíthat, ha megtekintéskor, egy tiszta, rendezett ingatlannal találja szembe magát.

Ha még tovább szeretnénk növelni ingatlanunk árát, akkor egy tisztasági festéssel könnyen megtehetjük. Mindenhol vannak kopott korlátok, összefirkált falak, azonban e hibák eltávolításával nagyobb eséllyel adhatjuk el jó áron az ingatlanunkat.
Fontos, ne csak a nappalit takarítsuk ki. Nagy figyelmet szenteljük a fürdőszobára, a mellékhelységre és a konyhára is.

Fontos, hogy ne csak az ablakra írjuk ki, hogy „ez a ház eladó”. Persze, ezzel is lehet komoly érdeklődőket találni, de jóval kisebb az esély, hogy megtaláljuk a legjobb vásárlót.
Manapság nagyon sokan az interneten keresztül találják meg álmaik otthonát, így ha lehetőség van rá, mindenféleképpen hirdessük meg ingatlanunkat az interneten is.

Erre nagyon sok ingyenes lehetőség van, nyugodtan hirdessük meg több helyen, ezzel maximum több érdeklődőt szerezhetünk. Sok vásárló érdeklődését felkelti, ha képeket is töltünk fel az ingatlanról. Azonban ezzel is vigyázzunk, ugyanis egy nem megfelelően elkészített képpel sok leendő érdeklődő rögtön tovább áll, ha egy olyan képet lát, amin szinte csak az ingatlan hátrányai láthatók.

A megfelelő fényképek elkészítésekor, ügyeljünk arra, hogy lehetőleg az ingatlan előnyeit, szépségeit próbáljuk meg bemutatni.
Készítsük minden szögből több képet, több megvilágítással, több napszakban, majd utólag válasszuk ki a legjobban sikerült képeket. Ha lehetőségünk van, használhatunk képszerkesztő programokat is a kisebb hibák eltűntesésére, vagy éppen a szebb színek elérésre. Természetesen e programok használatát se vigyük túlzásba, mert a vásárlók hamar kiszúrhatják.

Egy másik lehetőség a fizetett hirdetések. Az interneten is sok helyen találkozhatunk fizetett szolgáltatásokkal, melyekkel kiemelhetjük hirdetésünket, ezeket azonban kellő körültekintéssel használjuk. Az is hatékony megoldás lehet, ha a helyi érdekeltségű apróhirdetési újságban hirdetjük meg az ingatlanunkat.

Ha kert is tartozik az ingatlanhoz, akkor mindenféleképpen arra is kellő figyelmet szenteljünk. Tegyük rendezetté, vonzóvá a vásárlók szemébe, így még valószínűbb, hogy az érdeklődőnek megtetszik az ingatlan.

Ha belegondolunk, hogy magunk mi mindenre figyelnénk egy ingatlan vásárlásakor, akkor további apró, de hasznos dolgok juthatnak eszünkbe, mellyel növelhetjük az ingatlan eladásának esélyét.
 

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan tippek eladás