HTML

Ingatlan Tippek

Ingatlan eladás, vásárlás előtt áll? Íme néhány tipp, hogy sikeresebb legyen az üzlete!

Szavazás

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2008.07.21. 22:29 advanced

Néhány hasznos tipp az ingatlan eladásához.

Manapság túlkínálat van az ingatlanpiacon, azaz több lakást, házat kínálnak eladásra, mint amekkora a vásárolni szándékozók tábora. Ez azonban nem azt jelenti, hogy lehetetlen vagy éppen nagyon nehéz lenne eladni az ingatlanunkat.

Természetesen nem kell feláron kínálni az ingatlanunkat, ahhoz, hogy maximum néhány héten belül sikeres üzletet kössünk. Persze nagyon sok, összetett dolog szerepet játszik egy ingatlan eladásakor, azonban van jó pár hasznos tipp, amellyel elősegíthetjük az ingatlanunk eladását.

Először is a vevők szemszögéből közelítsük meg az eladásra szánt ingatlanunkat, így ha még nem tettük meg, akkor először végezzünk egy alapos takarítást.
A vevők szemszögéből nagyon sokat számíthat, ha megtekintéskor, egy tiszta, rendezett ingatlannal találja szembe magát.

Ha még tovább szeretnénk növelni ingatlanunk árát, akkor egy tisztasági festéssel könnyen megtehetjük. Mindenhol vannak kopott korlátok, összefirkált falak, azonban e hibák eltávolításával nagyobb eséllyel adhatjuk el jó áron az ingatlanunkat.
Fontos, ne csak a nappalit takarítsuk ki. Nagy figyelmet szenteljük a fürdőszobára, a mellékhelységre és a konyhára is.

Fontos, hogy ne csak az ablakra írjuk ki, hogy „ez a ház eladó”. Persze, ezzel is lehet komoly érdeklődőket találni, de jóval kisebb az esély, hogy megtaláljuk a legjobb vásárlót.
Manapság nagyon sokan az interneten keresztül találják meg álmaik otthonát, így ha lehetőség van rá, mindenféleképpen hirdessük meg ingatlanunkat az interneten is.

Erre nagyon sok ingyenes lehetőség van, nyugodtan hirdessük meg több helyen, ezzel maximum több érdeklődőt szerezhetünk. Sok vásárló érdeklődését felkelti, ha képeket is töltünk fel az ingatlanról. Azonban ezzel is vigyázzunk, ugyanis egy nem megfelelően elkészített képpel sok leendő érdeklődő rögtön tovább áll, ha egy olyan képet lát, amin szinte csak az ingatlan hátrányai láthatók.

A megfelelő fényképek elkészítésekor, ügyeljünk arra, hogy lehetőleg az ingatlan előnyeit, szépségeit próbáljuk meg bemutatni.
Készítsük minden szögből több képet, több megvilágítással, több napszakban, majd utólag válasszuk ki a legjobban sikerült képeket. Ha lehetőségünk van, használhatunk képszerkesztő programokat is a kisebb hibák eltűntesésére, vagy éppen a szebb színek elérésre. Természetesen e programok használatát se vigyük túlzásba, mert a vásárlók hamar kiszúrhatják.

Egy másik lehetőség a fizetett hirdetések. Az interneten is sok helyen találkozhatunk fizetett szolgáltatásokkal, melyekkel kiemelhetjük hirdetésünket, ezeket azonban kellő körültekintéssel használjuk. Az is hatékony megoldás lehet, ha a helyi érdekeltségű apróhirdetési újságban hirdetjük meg az ingatlanunkat.

Ha kert is tartozik az ingatlanhoz, akkor mindenféleképpen arra is kellő figyelmet szenteljünk. Tegyük rendezetté, vonzóvá a vásárlók szemébe, így még valószínűbb, hogy az érdeklődőnek megtetszik az ingatlan.

Ha belegondolunk, hogy magunk mi mindenre figyelnénk egy ingatlan vásárlásakor, akkor további apró, de hasznos dolgok juthatnak eszünkbe, mellyel növelhetjük az ingatlan eladásának esélyét.
 

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan tippek eladás


A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlantippek.blog.hu/api/trackback/id/tr20579029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása